Van tekentafel tot transport en montage.

Bij Ruël Staalconstructies ontwerpen, produceren en monteren we staalconstructies. Dit doen wij in opdracht van zowel aannemers, architecten, projectontwikkelaars en particulieren. Bijna al het werk dat we doen, is maatwerk – ieder project is immers anders. Onze dienstverlening loopt hierbij uiteen van advies en ontwerp tot productie en montage. Maar ook calculatie en transport zijn bij ons in goede handen.

Advies

Door onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van staalconstructies zijn we in staat om elk project te voorzien van het juiste advies. Wij spreken de taal van onze klanten en door onze flexibiliteit zoeken we continu naar de beste oplossing voor jouw project.

Calculeren

Bij de calculatie van een staalconstructie luisteren we naar jouw wensen en proberen we deze naadloos aan te laten sluiten op onze offerte.

3D ontwerpen / tekenen

Aan de hand van jouw wensen en de calculatie gaan wij aan de slag met een ontwerp. Hiervoor werken wij met Tekla Structures, een programma waarin gedetailleerde 3D-ontwerpen te maken zijn. Naast dat de staalconstructie tot in detail wordt uitgewerkt in dit 3D-ontwerp, worden ook aanzichten, plattegronden en andere details verwerkt. Zo krijgt het project visueel vorm.

Voorbewerking

Elke staalconstructie vraagt om maatwerk. Om de verschillende onderdelen van een staalconstructie perfect aan elkaar te laten aansluiten, gebruiken wij verschillende methodes om het materiaal voor te bewerken. Dit doen wij onder andere door boren en frezen, zagen, slijpen en lassen maar ook knippen, zetten en kanten.

Nabewerkingen

Om de levensduur van staal te verlengen, roest te voorkomen en het materiaal te beschermen tegen invloeden van buitenaf, moet het nabewerkt worden. Bij Ruël Staalconstructies gebruiken we hier verschillende methodes voor:

  • Poedercoaten
    Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal. Vervolgens worden tijdens het uitharden in de oven de poederdeeltjes eerst vloeibaar door de warmte, en daarna stroperig. Daarna harden de deeltjes uit tot een mooie en duurzame coating.
  • Natlakken
    Natlakken is een proces waarbij er ter bescherming van het materiaal een of meerdere laklagen aangebracht worden. Door middel van een spuitinstallatie wordt lak in een vloeibare vorm op het product aangebracht. Hier is dus geen verhitting bij nodig.
  • Thermisch verzinken
    Thermisch verzinken is een proces waarbij staal wordt ondergedompeld in gesmolten zink met een temperatuur van 450°C. De beschermende deklaag op het staaloppervlak die zo ontstaat, is opgebouwd uit een legering van ijzer en zink met daaromheen een hechtende laag van zuiver zink. Zink werkt hierbij als opofferingsmetaal. Totdat de zink-ijzer-legeringslaag haar werking heeft verloren, wordt het staal wordt zo beschermd tegen corrosie.

Transport

Wij voeren al het transport in eigen beheer uit. Daardoor ben jij als klant verzekerd van korte levertijden en behouden we samen de controle over elk project.

Montage

Naast ontwerp en productie zijn wij ook ervaren in het monteren van staalconstructies. De montage van alle door ons gemaakte constructies doen wij dan ook veelal zelf. Dankzij onze jarenlange ervaring en het bezit van eigen kranen en hoogwerkers, verzekeren we een veilige montage van elke constructie. En moeten er aanvullende werkzaamheden plaatsvinden, zoals het plaatsen van betonpanelen, vloerplaten of gordingen? Dan is dat voor ons geen enkel probleem.

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Door onze jarenlange ervaring zijn we specialist op het gebied van ontwerp, productie en montage van staalconstructies. Voor ons is elk project maatwerk.

Offerte aanvragen Contact opnemen