Staalskeletbouw

Staalskeletbouw

Voor het creëren van stevige constructies is de staalskeletbouw heel geschikt. Bij deze vorm van staalbouw wordt er een zeer betrouwbare constructie gemaakt omdat er gebruik wordt gemaakt van een goed ontwerp en stevig materiaal. Daarnaast zijn de mogelijkheden van staalskeletbouw zo’n beetje eindeloos! Zoek je nog een bedrijf voor het maken en monteren van een staalskelet? Bij Ruël helpen we je uiteraard graag. Lees op deze pagina meer over de staalskeletbouw en alle mogelijkheden bij Ruël. Zo kom je binnen enkele ogenblikken meer te weten over deze handige en geprezen vorm van bouwen. De staalskeletbouw prijs per m2 kan variëren van de verschillende projecten. Bespreek met ons de mogelijkheden voor een concreet antwoord.

Neem contact op

Wat is een staalskelet?

Voordat we het gaan hebben over de staalskeletbouw is het wellicht een goed idee om uit te leggen wat een staalskelet precies is. De eerste stap bij het bouwen van een stevige constructie is het opzetten van een staalskelet. Dit is in principe de basis in het bouwproces. Het staalskelet bestaat uit verschillende profielen die samen een geheel vormen. Deze profielen kunnen door middel van lassen en bouten aan elkaar worden vastgemaakt om zo een geheel te vormen. Vaak is de staalskeletbouw het meest geschikt voor gebouwen met veel grote, open ruimtes. Bij de bouw van een staalskelet wordt er rekening gehouden met zaken als de verbindingen die gelast moeten worden, het gewicht van de constructie, de wensen van de klant en de regelgeving.

Het belang van een stevig staalskelet

Een stevig staalskelet is de basis voor een stevige constructie. Om dit te realiseren is het van belang dat de voorbereiding soepel verlopen en dat het materiaal betrouwbaar is. Gelukkig biedt staal enorm veel voordelen tijdens het bouwen. Het is namelijk relatief licht, maatvast en daarnaast kan er met dit materiaal ook flexibel gebouwd worden. Zo kunnen er schitterende constructies worden gecreëerd die ook nog eens heel stevig zijn. Bovendien kan er met een stevig staalskelet ook zeer zware lasten worden opgenomen. Hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden voor de rest van de bouw.

Wat komt er allemaal kijken bij de staalskeletbouw

Er zijn veel aspecten van belang bij de staalskeletbouw. Zoals al eerder besproken is het cruciaal dat de voorbereiding strak voor elkaar is. Ook is het belangrijk om goed om te gaan met de staalskeletbouw details. Zo moet er allereerst een goede calculatie worden gemaakt. Ook wordt er een ontwerp gemaakt dat voldoet aan de wensen van de klant en de eisen omtrent de regelgeving. Op basis van deze zaken kan worden bekeken wat voor hoeveelheid staal en ander materiaal er nodig is voor het staalskelet. Vervolgens is het tijd voor het maatwerk met betrekking tot de voorbewerking en nabewerking. Geen staalskelet is namelijk hetzelfde en het is uiteraard ook belangrijk dat het staal goed wordt beschermd tegen zaken als corrosie of slechte weersomstandigheden. Ruël houdt rekening met met deze datails, zodat het beste resultaat gerealiseerd wordt.

Staalskeletbouw uitbesteden?

Indien je van plan bent een constructie van staal te maken, dan is het bouwen van een staalskelet natuurlijk een logische keuze. Dit is vaak de eerste stap bij de bouw van een pand, huis, stal of ander bouwwerk. De meeste bedrijven besteden de staalskeletbouw uit aan gespecialiseerde ondernemingen. Hierdoor zorg je ervoor dat de risico’s zo klein mogelijk blijven en er binnen een korte tijd een betrouwbaar staalskelet gebouwd gaat worden. Het is daarbij ook geen goed idee om werkzaamheden uit te voeren waar jij of de mensen in jouw bedrijf geen ervaring mee hebben. Daarnaast wordt de staalskeletbouw prijs per m2 ook laag gehouden. Zo bespaar je kosten omtrent de staalskeletbouw.

De mogelijkheden voor een staalskeletbouw bij Ruël

Een staalskeletbouw uitbesteden bij een professioneel bedrijf met een nuchtere aanpak? Dan is Ruël natuurlijk de meest geschikte partner. Van tevoren bespreken we jouw voorkeuren en op basis daarvan wordt door een van onze gedreven werknemers een gedetailleerd 3D ontwerp gecreëerd. Daarna zorgen we ervoor dat alles gereed wordt gemaakt voor de staalskeletbouw. Ten slotte monteren we de constructie volgens gepland en na afloop kun je het nieuwe en stevige staalskelet in gebruik nemen!

Neem contact op

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Door onze jarenlange ervaring zijn we specialist op het gebied van ontwerp, productie en montage van staalconstructies. Voor ons is elk project maatwerk.

Offerte aanvragen Contact opnemen