Staalconstructie tekenen

Er zijn veel werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden voordat een staalconstructie uiteindelijk gemonteerd kan worden. Een van deze processen is het tekenen van een staalconstructie. Het is namelijk noodzakelijk dat er eerst duidelijk op papier staat hoe de constructie eruit gaat zien. Het tekenproces is alleen niet eenvoudig, het vereist technisch inzicht en men moet goed kunnen omgaan met de nieuwste software. Hieronder kun je meer lezen over het tekenen van staalconstructies.

Neem contact op

Waarom dient een staalconstructie eerst getekend te worden?

Het is van groot belang om alles duidelijk op papier te hebben voordat men kan beginnen met de voorbewerking van het materiaal dat nodig is voor de staalconstructie. Zonder een duidelijke tekening weet men namelijk niet hoeveel materiaal er nodig is om het project te kunnen realiseren. Bovendien is het belangrijk om te weten met welke afmetingen er gewerkt moet worden tijdens de montage. Bij twijfel is het dan ook altijd mogelijk om de tekening nog te bekijken zodat de staalconstructie zonder problemen opgezet kan worden. Zonder een tekening zullen er nagenoeg altijd fouten gemaakt worden. Hierdoor is het tekenen van een staalconstructie een zeer belangrijk proces.

Wat komt er allemaal kijken bij het tekenen van een staalconstructie?

Er komen een aantal aspecten kijken bij het tekenen van een staalconstructie. Allereerst dient men rekening te houden met de wensen van de klant en de mogelijkheden voor het project. Zo willen we bij Ruël een zo goed mogelijk resultaat opleveren. Door middel van een tekening kan duidelijk in kaart worden gebracht hoe het eindresultaat er uit moet gaan zien. Vroeger werd elke tekening nog met de hand gemaakt. Tegenwoordig kan men met behulp van computerprogramma’s, zoals Tekla Structures, uitgebreide en gedetailleerde ontwerpen realiseren. Ook is het heel gemakkelijk om met behulp van dit programma, indien nodig, aanpassingen te maken aan de tekening.

Eisen voor een staalconstructie tekening

Het is belangrijk dat de staalconstructie tekening aan een aantal eisen voldoet. Zo kan de uiteindelijke veiligheid worden gegarandeerd. Bovendien is het noodzakelijk om aan de wettelijke eisen te voldoen bij het opzetten van een staalconstructie. Deze eisen beginnen al bij de tekening. Het gaat hierbij om zaken zoals het funderingsplan, de hoofdmaatvoering en de balklaag richting. Als de tekening aan dit soort eisen voldoet dan kan de volgende stap in het proces worden voortgezet.

Uitbesteden tekenen staalconstructie

Het is geen verrassing dat veel bedrijven ervoor kiezen om het tekenen van een staalconstructie te laten uitbesteden. Het is namelijk een vereiste om over werknemers te beschikken die deze tekeningen kan realiseren. Hiervoor moet iemand specifiek voor zijn opgeleid en bovendien is eerdere werkervaring ook van toegevoegde waarde. De meeste bedrijven die een staalconstructie willen hebben beschikken simpelweg niet over dit personeel. Zelf de staalconstructie tekenen is geen verstandige zet, waardoor het uitbesteden de meest logische optie is. Het is wel aan te raden om dit bij een betrouwbaar bedrijf te doen. Dan weet je namelijk zeker dat de tekening aan alle eisen zal voldoen.

Staalconstructie laten tekenen door Ruël

Bij Ruël hebben we een aantal werknemers in dienst die wel raad weten met het tekenen en ontwerpen van een staalconstructie. Met onze ervaring en professionele werkwijze zul je zeker tevreden zijn met het eindresultaat. Bovendien bespreken we van tevoren wat jouw wensen zijn zodat we een mooie staalconstructie kunnen gaan creëren. Naast het tekenen van staalconstructie kun je bij ons terecht voor het gehele proces voor het opzetten van staalconstructies. We kunnen namelijk ook de volgende taken uitvoeren:

Heb je vragen of advies nodig omtrent jouw (toekomstige) staalconstructie? Twijfel niet en neem snel contact op. Bij Ruël helpen we je graag!

Neem contact op

Wat kunnen wij voor jouw project betekenen?

Door onze jarenlange ervaring zijn we specialist op het gebied van ontwerp, productie en montage van staalconstructies. Voor ons is elk project maatwerk.

Offerte aanvragen Contact opnemen